شرکتهای معتمد مالیاتی همانند یک پل ارتباطی بین مودیان و سامانه مودیان می باشند.در پی تصویب ماده ۲۶ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان مرتبط با سازمان امور مالیاتی کشور، تمامی مشمولین این قانون باید صورتحساب های خود را از طریق کارپوشه در سامانه مودیان ارسال نمایند. از آنجائیکه در سامانه مودیان امکان بارگزاری مدارک وجود ندارد بنابراین اشخاص باید از یکی از دو روش متداول استفاده از نرم افزار سامانه مودیان و یا استفاده از خدمات شرکت های معتمد مالیاتی استفاده نمایند.در این مقاله به کارایی شرکتهای مجاز مالیاتی می پردازیم
شرکتهای معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی
در صورتی که مودیان به دلیل عدم آگاهی و یا وقت ناکافی قادر به استفاده از نرم افزار واسط سامانه مودیان نباشند می توانند در ازای پرداخت هزینه از خدمات شرکت های معتمد مالیاتی استفاده کنند.
شرکتهای معتمد مالیاتی مجوز ارائه خدمات را از سازمان امور مالیاتی دریافت نموده اند و با توجه به آموزش هایی که در این سازمان دیده اند جواز ارائه خدمات دریافت نموده اند.بنابراین تمامی شرکت های معتمد نمی توانند فاکتورهای الکترونیکی را صادر کنند تنها تعداد محدودی که آموزش های لازم را دریافت نموده اند اجازه ی ارسال صورتحساب ها را دارند
وظایف شرکت های معتمد مالیاتی
وظایف شرکت های معتمد مالیاتی در آئین نامه اجرائی ماده 26 قانون پایانه های فروشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است.بر اساس این ماده میتوان در موارد زیر از خدمات این شرکت ها بهره برد:
- اطمینان از انجام تکالیف قانونی توسط مودیان در خصوص صدور صورتحساب های الکترونیکی
- ثبت دقیق معاملات در سامانه مودیان
- اطمینان از انجام تکالیف قانونی توسط مودیان مانند: جمعآوری، نگهداری و صدور صورتحساب
- ارائه آموزش و مشاورههای فنی و غیرمالیاتی به مودیان از جمله: گزارشهای الکترونیکی پرداخت، پشتیبانی و استانداردسازی تجهیزات مورداستفاده و دریافت استعلامهای موردنیاز.
- ثبت نام و تکمیل کارپوشه در سامانه مودیان
- نصب و راه اندازی پایانه های فروشگاهی
- آمورش سامانه مودیان
چند نوع شرکت معتمد مالیاتی وجود دارد؟
تقسیم بندی شرکت های معتمد مالیاتی با توجه به مجوزی که از سازمان امور مالیاتی دریافت میکنند تعیین می شود، شرکت های مجاز با توجه به مجوز دریافتی قادر هستند تا به مودیان خدمات ارائه کنند.به طور کلی شرکت های معتمد مالیاتی به سه دسته تقسیم بندی می شوند.
- شرکتهای نوع اول : نظارت بر عملکرد مودیان
شرکتهای معتمد مالیاتی نوع اول، مجوزهای لازم برای صدور، جمعآوری و نگهداری فاکتورها، ارسال صورتحساب فروش و ارائهی تمامی خدمات به سازمان امور مالیاتی کشور را اخذ کردهاند. همچنین این شرکتها میتوانند بر عملکرد مؤدیان و ارائهی خدمات به آنها نظارت داشته باشند. از دیگر وظایف این گروه از شرکتهای معتمد مالیاتی، نظارت بر تهیهی صورتهای مالی اساسی نظیر ترازنامه است.
- شرکت های نوع دوم : فعال در حوزه ی آموزشی
شرکتهای معتمد مالیاتی نوع دوم، تنها مجوز فعالیت آموزشی را دارند و نمیتوانند نظارت عملی بر عملکرد مؤدیان مالیاتی داشته باشند. این شرکتها بیشتر به ارائهی آموزشهای تخصصی در خصوص تکالیف و قوانین مالیاتی، استفاده از پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان ،آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی،نحوهی ثبت نام و کار با سامانهی مؤدیان،چگونگی صدور صورتحسابهای الکترونیکی و روشهای گزارشدهی معاملات می پردازند.
- شرکت های نوع سوم:ارائه خدمات مشاوره مالی
خدمات شرکتهای نوع سوم به صورت مشاوره ای در زمینه ارسال اظهارنامه مالیاتی و نحوه ی تکمیل آن و برخی از امور مالی همانند نحوه محاسبه حقوق و دستمزد می باشد
شناسایی شرکت های معتمد سامانه مودیان
اینکه چطور میتوان پی برد کدام یک از شرکت ها دارای مجوز سازمان امور مالیاتی می باشند چندان دشوار نیست و میتوان به راحتی شرکت های معتمد مالیاتی را شناسایی کرد، برای شناسایی و دسترسی به لیست شرکت های معتمد سامانه مودیان، به سامانه tp.tax.gov.ir در بخش پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مراجعه کنید.
اسامی شرکت های معتمد مالیاتی
برای دسترسی به لیست شرکت های معتمد مالیاتی میتوان به آدرس tp.tax.gov.ir مراجعه نمود. در ادامه 9 شرکت معتمد مالیاتی را با آدرس و شماره تلفن به شما معرفی خواهیم کرد.
1- شرکت معتمد داده کاوی اول سام
- شرکت نوع اول
- صدور و ارسال اطلاعات صورتحسابهای الکترونیکی و پشتیبانی از تجهیزات مرتبط با آن
- شماره تماس : ۰۲۱٨٧۶٨۲۱۰۰
- آدرس:تهران-خیابان شهید بهشتی- خیابان خالد اسالمبولی- خیابان یکم- پالک 12 طبقه ششم
2- شرکت داده پردازی کیسان
- شرکت نوع اول
- صدور و ارسال اطلاعات صورتحسابهای الکترونیکی و پشتیبانی از تجهیزات مرتبط با آن
- شماره تماس : ۰۲۱۹۱۰۰۹۶۱۰
- آدرس : تهران-میدان آرژانتین- خیابان بیهقی- دهم شرقی- پالک ۶ طبقه سوم
3- شرکت داده پردازی معتمد تیس
- شرکت نوع اول
- صدور و ارسال اطلاعات صورتحسابهای الکترونیکی و پشتیبانی از تجهیزات مرتبط با آن
- شماره تماس: ۰۲۱۹۰۰۰۱۵۱۵
- آدرس : تهران- عباس آباد- اندیشه-خیابان میرعماد – کوچه چهاردهم-پالک -1٨طبقه-2واحد 3
4-شرکت معتمد اول هوشمند راهبر
- شرکت نوع اول
- صدور و ارسال اطلاعات صورتحسابهای الکترونیکی و پشتیبانی از تجهیزات مرتبط با آن
- شماره تماس :۰۲۱۹۱۰۰۲۹۵۹ ۰۲۱۲۶۴۲۲۳۰۵
- آدرس: تهران – خیابان شریعتی – خیابان وحید دستگردی(ظفر) – نرسیده به خیابان نفت – روبه روی خیابان عمرانی – پالک 14٨ – طبقه پنجم – واحد 2
5- شرکت معتمد همراه فن آوا
- شرکت نوع اول
- صدور و ارسال اطلاعات صورتحسابهای الکترونیکی و پشتیبانی از تجهیزات مرتبط با آن
- شماره تماس : ۰۲۱۹۱۰٨۰۰٨۰
- آدرس : تهران- میدان آرژانتین- بلوار بیهقی- کوچه 12 شرقی- پالک 15 طبقه پنجم-واحد 5
6-شرکت راهکارهای یکپارچه معتمد ایرانیان
- شرکت نوع اول
- صدور و ارسال اطلاعات صورتحسابهای الکترونیکی و پشتیبانی از تجهیزات مرتبط با آن
- شماره تماس : ۰۲۱۹۶٨۶۳۰۰۰
- تهران-خیابان پاسداران – تنگستان چهارم – پالک ٧4۶ – طبقه 3
7-شرکت معتمد هوشمند تک سا
- شرکت نوع اول
- صدور و ارسال اطلاعات صورتحسابهای الکترونیکی و پشتیبانی از تجهیزات مرتبط با آن
- شماره تماس: ۰۲۱۴۳۰۵۴٨۵۰
- آدرس : تهران- خیابان دریا – خیابان عالمه طباطبائی جنوبی – خیابان شهید حمید رضا حق طلب)2۶( – پالک 25 – طبقه 1 – واحد شمالی
8- شرکت پردازش هوشمند معتمد کسب و کار
- شرکت نوع اول
- صدور و ارسال اطلاعات صورتحسابهای الکترونیکی و پشتیبانی از تجهیزات مرتبط با آن
- شماره تماس :۰۲۱٨۳۳۳۲۲۳۲ ۰۲۱٨۳۳۳۲۴٧۰
- آدرس : استان تهران، شهرستان تهران، بخش مرکزی، شهر
تهران، ایرانشهر، خردمند جنوبی، بلوار کریم خان زند، پالک ٨4، طبقه 3، واحد 3
9–شرکت دیان همراه
- شرکت دوم و سوم
- آموزش مودیان مالیاتی -ارائه مشاوره های فنی مالیاتی وغیرمالیاتی
- ۰۲۱٨٨۶۰۲۴٧۴
۰۲۱٨٨۶۱۱۴۲۶
۰۲۱٨٨۶۲۳۵۶۱
۰۲۱۹۶۶۴۶ - تهران- میدان شیخ بهایی- خیابان سئول- نبش کوچه چهارم-پالک٧۶ -طبقه همکف
کلام آخر
شرکتهای معتمد مالیاتی بر اساس نوع مجوز دریافتی از سازمان امور مالیاتی، به سه دسته تقسیم میشوند:
– شرکتهای معتمد مالیاتی نوع اول: مجوز ثبت و ارسال فاکتورهای فروش و خرید مؤدیان را دارند.
– شرکتهای معتمد مالیاتی نوع دوم: مجوز فعالیتهای آموزشی برای مؤدیان را دارند.
– شرکتهای معتمد مالیاتی نوع سوم: مجوز فعالیتهای مشاورهای به مؤدیان را دارند.
مؤدیان مالیاتی که نمیخواهند از نرم افزار سامانه مودیان استفاده کنند و خودشان صورتحساب ها را به سامانه آنلاین مودیان ارسال نمایند میتوانند پس از عقد قرارداد و پرداخت هزینههای مربوطه به شرکتهای معتمد نوع اول، ثبت و ارسال فاکتورهای فروش و خرید خود را به این شرکتها واگذار کنند. اما به یاد داشته باشید که ارائه ی خدمات از سوی شرکت های معتمد مالیاتی همراه با هزینه می باشد ، شورای اقتصاد نرخ تعرفه شرکت های معتمد مالیاتی را مبلغ 625 ریال تعیین کرده است این تعرفه صرفا برای صورتحساب های الکترونیکی اصلی می باشد که توسط خود سازمان امور مالیاتی به شرکت های متمد پرداخت می شود و در صورتیکه نیاز به اصلاح ، ابطال و یا فاکتور برگشت از فروش باشد ، هزینه ها مشمول مودی می شود . توجه فرمائید که میزان تعرفه ی ذکر شده جهت اطلاعرسانی بوده و مودیان مالیاتی در آخر موظف به پرداخت تعرفه نهایی اعلام شده توسط شرکتهای معتمد مالیاتی هستند که این مبلغ معمولا با توجه به حجم فاکتورها تعیین میشود ، همچنین توجه فرمائید که شما باید اسناد محرمانه مالیاتی خود را در اختیار شخص ثالثی قرار دهید و این باعث به خطر افتادن اطلاعات شما می شود.
شرکت کاریا حساب به عنوان یکی از شرکت های تولید کننده نرم افزار حسابداری ، به شما توصیه می کند که از آموزش رایگان و پشتیبانی این مجموعه بهره مند شوید و خود با استفاده از خرید نرم افزار سامانه مودیان اقدام به ارسال صورت حساب های فروش نمائید
بدون دیدگاه