تفاوت سامانه مودیان و معاملات فصلی

تفاوت سامانه مودیان با معاملات فصلی

تفاوت سامانه مودیان و معاملات فصلی

فهرست مطالب

برای اینکه به تفاوت بین سامانه مودیان و معاملات فصلی پی ببریم باید آشنایی کافی در مورد هریک از سامانه ها داشته باشیم.  مودیان در یکی ، دو سال اخیر سر و کار بیشتری با سامانه مودیان داشته اند ، این سامانه آنلاین با هدف مبارزه با فرار مالیاتی و افزایش شفافیت اقتصادی طراحی شده‌ است ، استفاده از این ابزار کاربردی کاملا رایگان بوده و مودیان می توانند با ثبت نام در سامانه مودیان تکالیف مالیاتی خود ، از جمله ارسال صورتحساب های الکترونیکی از طریق نرم افزار واسط سامانه مودیان ، دسترسی به پایانه های فروشگاهی و بررسی پرونده های مالیاتی خود بپردازند. سامانه مودیان با ثبت آنی و لحظه‌ای معاملات، امکان ردیابی زنجیره معاملات را فراهم می‌کند. یعنی به محض صدور فاکتور فروش ، از سوی سیستم اعلانی به خریدار ارسال می شود ، خریدار برای تائید فاکتور باید وارد سامانه شود و در صورت صحیح بودن اطلاعات آن را تائید نماید در غیر این صورت بعد از گذشت مدت زمان معین شده به صورت سیستمی تائید می شود.

سامانه معاملات فصلی یا سامانه معاملات ماده 169یکی دیگر از ابزارهای کاربردی در سیستم مالیاتی کشور جهت افزایش شفافیت مالیاتی می باشد.این سامانه، که زیرمجموعه‌ای از سایت عملیات الکترونیک مالیاتی کشور (tax.gov.ir) است، به مودیان مالیاتی امکان می‌دهد تا طبق ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم، صورت معاملات فصلی خود را ظرف ۴۵ روز پس از پایان هر فصل به صورت الکترونیکی ثبت کنند. در گزارش فصلی با ارائه خلاصه معاملات هر سه ماه، امکان مقایسه و تطبیق اطلاعات بین خریدار و فروشنده فراهم می شود.

با توجه به خلاصه ای از تعریف سامانه مودیان و سامانه معاملات فصلی پی بردیم که استفاده همزمان از این دو ابزار نه تنها به محاسبه دقیق‌تر مالیات کمک می‌کند، بلکه امکان دستکاری در گزارش‌ها را نیز کاهش می‌دهد در ادامه به تفاوت این دو سامانه ی کاربردی در نظام مالیاتی کشور بیشتر می پردازیم

مقایسه ی سامانه مودیان و گزارش فصلی

سامانه مودیان و سامانه گزارش فصلی دو ابزار مجزا هستند و هریک کاربرد خاص خود را دارد. ما در ادامه ی مقاله به مقایسه ی سامانه مودیان و گزارش فصلی می پردازیم

  • سامانه مودیان تمامی مراحل مالیاتی را پوشش می دهد در حالیکه گزارش فصلی ، گزارش خرید و فروش در انتهی فصل را اراده می دهد.
  • تمامی مودیان مالیانی ملزم به ثبت نام در سامانه مودیان و استفاده از آن هستند در صورتیکه این موضوع در گزارش فصلی برای تمامی افراد الزامی نیست و تنها مودیانی که مشمول ارسال گزارش معاملات فصلی هستند موظف به استفاده از سامانه صورت معاملات فصلی می باشند
  • سامانه مودیان با توجه به گستردگی دارد که کلیه ی اطلاعات مودیان را جمع اوری می کند در صورتیکه سامانه صورت معاملات فصلی تنها اطلاعات مربوط به معاملات فصلی را شامل می‌شود.
  • سامانه مودیان ، سامانه ای جامع می باشد که فرایندهای مالیاتی همچون ،  تسلیم اظهارنامه، پرداخت مالیات، اعتراض به مالیات، دریافت برگه مالیاتی را در برمی گیرد،  اما سامانه صورت فصلی تنها فرآیند ارسال گزارش را پوشش دهد

مقایسه سامانه مودیان و معاملات فصلی

ارتباط سامانه مودیان و گزارش فصلی

ارائه ی گزارش فصلی معاملات یکی از مهم ترین وظایف مودیان می باشد ، این گزارش شامل اطلاعات مربوط به خرید و فروش کالا و خدمات در هر فصل است. سامانه مودیان به عنوان یک پلتفرم آنلاین ، برای ارائه ی گزارش فصلی به صورت الکترونیکی بستری را فراهم نموده است بدین ترتیب اشخاص با ثبت نام در سامانه مودیان با استفاده از نام کاربری و رمز عبور خود، نسبت به تکمیل و ارسال گزارش فصلی خود اقدام میکنند.

با الکترونیک شدن گزارش فصلی دیگر نیاز به حضور در اداره امور مالیاتی نمی باشد و در وقت و هزینه ی افراد صرفه جویی می شود ، همچنین ارائه گزارش فصلی به صورت الکترونیکی، احتمال خطا و اشتباه در ثبت اطلاعات را کاهش می‌دهد.

1 دیدگاه

  • نکته ای که هنوز برام مبهم هست، تفاوت دقیق بین اطلاعاتی که تو سامانه مودیان ثبت می‌کنیم و اون چیزی که تو گزارش فصلی ارائه می‌دیم چیه؟ آیا باید اطلاعات رو تو هر دو سامانه به‌طور جداگانه وارد کنیم یا یکی از این سامانه‌ها به‌طور خودکار اطلاعات رو به دیگری منتقل می‌کنه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *