نرم افزار حسابداری ابری بر روی یک سرور راه دور ایمن از کاربران میزبانی میکند. یعنی اطلاعات وارد شده به این سیستم در یک فضای تحت وب ذخیره سازی میشوند و وابسته به سیستم نیستند. به همین دلیل مدیران، حسابداران و کارمندان امور مالی میتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را با استفاده از هر سیستمی و در هر موقعیت جغرافیایی دریافت نمایند. بر روی نرمافزارهای ابری اطلاعات مالی آنها با امنیت بیشتری ذخیره سازی میشود و حتی اگر سیستمهای اداری نابود شوند این اطلاعات بر روی بستر اینترنت قابل دسترسی هستند.استفاده از این نوع نرمافزارها، کسبوکارها را از تجهیز و نگهداری از زیرساخت بینیاز میکند
چگونه با نرم افزار حسابداری ابری کار کنیم؟
نرم افزار حسابداری ابری مبتنی بر وب طراحی میشود و به سادهسازی فرایندهای تجاری کمک میکند. برای استفاده از خدمات ابری در حوزه حسابداری باید از اینترنت استفاده کنیم. در نرم افزارهای ابری همه اعضای شرکت با استفاده از کامپیوترهای شخصی خود میتوانند به اطلاعات مالی دسترسی داشته باشند. یعنی آنها از منزل هم میتوانند وظایف خود را انجام دهند و نیازی به حضور فیزیکی در محیط شرکت ندارند. مدیران سازمان نیز با استفاده از اطلاعات موجود در حسابداری ابری میتوانند به صورت آنلاین تجزیه و تحلیل اقتصادی داشته باشند و در مورد آینده تصمیم بگیرند. وقتی از نرمافزار ابری برای ذخیرهسازی اطلاعات حسابداری استفاده میکنید یعنی حتی اگر کامپیوترهای سازمانی شما بر اثر آتش سوزی، بلایای طبیعی یا مشکل فنی نابود شوند اطلاعات شما سالم باقی میماند.
نرم افزار حسابداری ابری و سنتی چه تفاوتهایی با هم دارند؟
همانگونه که توضیح دادیم نرم افزار حسابداری ابری تحت وب عمل میکند و تمامی اطلاعات آن در فضای اینترنت ذخیره سازی میشوند. به همین دلیل افراد گوناگون از هر جایی میتوانند با در اختیار داشتن اطلاعات نرمافزار به دیتاهای آن دسترسی پیدا کنند. در سیستمهای سنتی چنین امکانی وجود ندارد و تمامی اطلاعات بر روی حافظه داخلی سیستم ذخیره سازی میشود. یعنی تمامی افرادی که میخواهند از اطلاعات مالی در یک نرمافزار سنتی استفاده کنند باید به سیستمی مراجعه نمایند که نرمافزار روی آن نصب شده و اطلاعات در آن ذخیره میگردد. در چنین شرایطی امکان استفاده همزمان از اطلاعات وجود ندارد و زمان زیادی از کارکنان برای دسترسی به اطلاعات تلف میشود. اگر دو عنصر مهم هزینه و زمان را در نظر بگیریم قطعاً به این نتیجه میرسیم که نرمافزارهای ابری گزینه بهتری برای حسابداری هستند.
آیا حسابداری ابری ایمن است؟
وقتی با ماهیت نرم افزار حسابداری ابری آشنا میشویم طبیعی است که نسبت به ایمن بودن یا نبودن آن تردید داشته باشیم. با توجه به ذخیرهسازی اطلاعات مالی در فضای اینترنت این ابهام به وجود میآید که شاید هر کسی بتواند به اطلاعات دسترسی پیدا کند. در نرمافزارهای ابری از رمزگذاری استفاده میشود و اطلاعات کاربران در یک کد ایمن و غیر قابل شکست ذخیره میگردند. معمولا نرمافزارهای حسابداری ابری از سیستم امنیتی استفاده میکنند که در بانکداری آنلاین هم مورد استفاده قرار میگیرد. از طرفی به این نکته دقت داشته باشید که در نرمافزارهای سنتی گاهی اوقات یک اشتباه ساده میتواند همه اطلاعات را نابود کند. با این حال در نرمافزارهای ابری همیشه از اطلاعات مشتریان پشتیبانگیری انجام میشود و در صورت بروز مشکل میتوان از پشتیبان اطلاعات استفاده کرد. این نکته را هم اضافه کنیم که نرمافزارهای ابری براساس پروتکل امنیتی که در نظر میگیرند از لحاظ ایمنی سطوح متفاوتی هم دارند. هرچه فرایند احراز هویت ممیزیهای امنیتی بیشتر باشند ایمنی نرمافزار بالاتر میرود.
چرا از نرم افزار حسابداری ابری استفاده کنیم؟
وقتی میخواهید از یک قابلیت جدید مثل نرم افزار حسابداری ابری استفاده کنید قطعاً باید برای آن دلایلی داشته باشید. برخی از مهمترین دلایل استفاده از این سیستم مدرن را بررسی میکنیم:
- دسترسی: با استفاده از نرمافزارهای ابری در هر زمانی و از هر فضایی امکان دسترسی به اطلاعات مالی خودتان را خواهید داشت. برخی از نرمافزارهای ابری، اپلیکیشن هم دارند و میتوانید حتی با یک تلفن همراه هم به اطلاعات خودتان دسترسی پیدا کنید.
- تجزیه و تحلیل: موفقیت اقتصادی زمانی رقم میخورد که تجزیه و تحلیل دقیقی از شرایط مالی خودتان داشته باشید. با کمک نرمافزارهای ابری میتوانید در لحظه اطلاعات کسب و کار خودتان را دریافت کرده و نسبت به آن تحلیل داشته باشید.
- صرفهجویی در زمان: اگر میخواهید در کسب و کار خودتان به موفقیت برسید نباید زمان را تلف کنید. باید سراغ فرایندهایی بروید که سرعت را بالاتر میبرند و در زمان صرفهجویی به عمل میآورند. نرمافزار ابری دقیقاً میتواند همین اتفاق را برای شما رقم بزند.
- دقت: احتمال خطا در سیستمهای ابری نسبت به نرمافزارهای سنتی کمتر است. در این سیستمها شما میتوانید به طور روزانه هزینه و درآمدها را وارد کرده و تراکنشها را دستهبندی کنید.
- پشتیبانی فنی: با توجه به اینکه نرمافزارهای ابری در فضای اینترنت فعالیت دارند معمولاً یک سیستم پشتیبانی فنی قوی از آنها حمایت میکند. اگر در استفاده از این نرمافزارها دچار مشکل شوید خیلی سریع میتوانید با تیم پشتیبانی آنها ارتباط برقرار کنید و مشکل را برطرف سازید.
استفاده از نرمافزار ابری چه چالشهایی برای حسابداران به همراه دارد؟
استفاده از نرم افزار حسابداری ابری قطعاً بدون چالش نیست. وقتی از این نرمافزار صحبت میکنیم معمولا این ابهامات در ذهن کاربران ایجاد میشود که نرمافزار ابری گران است، انتقال اطلاعات از نرمافزار سنتی به ابری سخت است یا نرمافزار ابری به راحتی هک میشود. تقریباً تمام این موارد برای نرمافزارهای ابری رد میشوند. درست است که برای این نرمافزارها باید هزینه اشتراک ماهانه یا سالانه بپردازید اما آنها در طرحهای مختلفی ارائه میشوند و شما بر حسب نیاز خودتان میتوانید مقرون به صرفهترین گزینه را انتخاب کنید. انتقال اطلاعات از نرمافزار سنتی به ابری هم فرایند پیچیدهای ندارد و با یک آموزش ساده انجام خواهد شد. در مورد امنیت اطلاعات هم قبلا گفتیم که آنها رمزگذاری میشوند. یعنی حتی اگر کسی بتواند نرمافزار را هک کند برای دسترسی به اطلاعات باید رمز آنها را پیدا کند که تقریباً غیر ممکن است.
آینده حسابداری ابری چگونه خواهد بود؟
حسابداران اگر میخواهند در آینده موقعیت شغلی خود را از دست ندهند یا آن را ارتقا بخشند باید سراغ نرم افزار حسابداری ابری بروند. البته نه تنها در آینده بلکه در همین زمان فعلی هم دنیا به سمت هوش مصنوعی و تجزیه و تحلیل اطلاعات بزرگ رفته است. اکثر مشاغل حالت دورکاری پیدا کردهاند و شرکتها تلاش میکنند به این وسیله هزینههای خود را کاهش دهند. طبیعتاً در این شرایط نرمافزارهای سنتی دیگر کارایی ندارند و تمام حسابداران باید از نرمافزارهای ابری برای انجام وظایف خود استفاده کنند.
شرکت کاریا حساب، بهعنوان یکی از ارائهدهندگان پیشرو در زمینه نرمافزارهای حسابداری، به شما این امکان را میدهد تا بهسادگی و بدون نیاز به نصب نرمافزار ، به سرویسهای حسابداری ابری دسترسی پیدا کنید.
با استفاده از نرمافزار حسابداری ابری کاریا حساب، شما و همکارانتان میتوانید در هر زمان و مکان و با هر دستگاهی که به اینترنت متصل باشد، امور مالی خود را بهصورت حرفهای و بدون محدودیت مدیریت کنید. این نرمافزار بهویژه برای حسابداران و مدیران مالی که بهدنبال راهکارهایی سریع، ایمن برای دسترسی به اطلاعات مالی خود در شعب مختلف جغرافیایی هستند، ایدهآل است.
اگر تجربه ی استفاده از نرم افزار حسابداری ابری ما داشته اید، میتوانید نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید. شرکت نرم افزار حسابداری کاریا حساب همواره در تلاش است تا با ارائه بهترین خدمات، تجربهای رضایتبخش را برای مشتریان خود فراهم کند. همچنین، در صورت نیاز به راهنمایی و مشاوره، تیم پشتیبانی ما همواره آماده ارائه خدمات و پاسخگویی به سوالات شماست.
2 دیدگاه ها
هزینه اشتراک نرمافزار ابری نسبت به سنتی بیشتره؟
کسی میدونه انتقال دیتا از نرمافزار سنتی به ابری چقدر طول میکشه؟